Du er her: NyhederForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Virus nu også i regneark.
27/07-2007, 11:36

Nye forsøg på at smugle malware og virus ind i indbakken på e-mailklienter verden over, har ledt til brugen af regneark-filer.

Det er de sædvanlige spam-annoncer, nu blot pakket ind i regneark, men med samme dårlige grammatik og hæslige opsætning som de fleste spam-mails. I nogle tilfælde har spammerne gjort sig den ulejlighed at pakke regnearket yderligere ind i et zip-arkiv.

Der er tale om traditionelle "pump-and-dump"-taktikker, hvor spammerne reklamerer for en aktie, afventer at værdien stiger, for derefter at sælge dem igen. Bare i ny indpakning.

Der er allerede advarsler ude fra de store sikkerhedsfirmaer, som også bidrager med at par interessante tanker om spammernes motiver, udover at tjene penge.

Trend Micro mener, at der må være tale om et forsøg på at give spam-mailen troværdighed. Derfor er valget af Excel, som overført betyder budgetter, som igen betyder penge, ikke en tilfældighed.

McAfee er mest bekymret for en kombination af lignende svindelnumre med indbyggede trojanere. Ifølge sikkerhedsfirmaet gør macro-vira en genkomst, og de frygter, at selv opmærksomme brugere kunne finde på at åbne et regneark i den tro at det var et "pump-and-dump"-nummer. Men i virkeligheden har arket afleveret virus og malware på computeren.


Kilde: http://comon.dk/index.php/news/show/id=31998


Læs flere nyheder

Kommentarer:
Der er ikke nogen der har skrevet kommentarer endnu.Tilføj en kommentar: (Regler)
Navn: (Valgfrit)


Antispam:
(Slip for spamkontrollen - opret dig som bruger)

Hvilken farve har sne?


Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2021 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt