Du er her: ForklaringerForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk


Hardware:

Bundkort
Bundkortet, også kaldet Motherboardet, er den enhed i computeren hvor alt hardware er tilsluttet og kommunikerer igennem.
Læs mere


CPU
Central Processing Unit, også kaldet Processoren, er den centrale regneenhed i en computer. Det er den der foretager beregningerne når der skal afvikles programmer og spil.
Hastigheden på CPU'en angives i MegaHertz (MHZ) eller GigaHertz (GHZ).
Læs mere


Grafikkort
Grafikkortet, også kaldet GFX-kort eller skærmkort, er den enhed som håndterer alle visuelle data og sender dem til skærmen. I f.eks. 3D computerspil er der mange store grafiske beregninger, og det er dem som grafikkortet tager sig af.
Læs mere


Harddisk
Harddisken er den lagerplads hvor alt data på computeren gemmes.
Størrelsen på en harddisk angives i MB (MegaByte), GB (GigaByte) eller TB (TeraByte).
1 GB svarer til 1.000 MB, 1 TB svarer til 1.000 GB eller 1.000.000 MB. For at få en fornemmelse af størrelsen på en harddisk kan man sammenligne med en CD som har en kapacitet på 700 MB, altså 0,7 GB. Eller en DVD som har en kapacitet på 4,7 GB, altså 4700 MB.
Læs mere


RAM
Random Access Memory er computerens arbejdslager. Når man starter et program henter RAM'ene data fra harddisken og opbevarer dem mens man bruger programmet.
Størrelsen på ramblokke angives i Megabyte (MB) eller Gigabyte (GB). Hver gang størrelsen på en ramblok forøges et trin sker det ved en fordobling. 1MB, 2MB, 4MB, 8MB, 16MB, 32MB, 64MB, 128MB, 256MB, 512MB, 1024MB, osv. 1024MB svarer til 1 GB.
Læs mereOpret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2021 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt