Du er her: FAQForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Ofte stillede spørgsmål


Hvad er Digifile.dk?
Digifile.dk er en online værktøjskasse som samler de bedste gratis programmer, links og guider på ét sted. Du kan frit søge og downloade her fra sitet, og hvis du opretter dig som bruger får du samtidig en masse ekstra muligheder.


Hvad er fordelen ved at oprette sig som bruger?
Hvis du opretter dig som bruger kan du gemme dine favoritter så du nemt kan finde dem igen, eller få besked når der kommer opdateringer til dem. Du får også mulighed for at abonnere på de forskellige kategorier, så du automatisk får besked når der kommer nyt i dem.
Du kan samtiddig lave din egen linkssamling, så du altid har styr på dine yndlingssites. Og til sidst, så slipper du for spamkontrollen når du skriver kommentarer.


Er Digifile.dk et kommercielt site?
Nej. Digifile.dk er et privat site som jeg driver i min fritid.


Er alt på Digifile.dk gratis?
Ja. Der tages udgangspunkt i at alle programmer, links og guider som bliver lagt op på sitet skal være gratis. Og gratis betyder gratis. Ingen shareware. Ingen trials. Kun freeware og open source. Læs licensmodeller.


Er alt på Digifile.dk beregnet til Windows?
Ja. Digifile.dk er udelukkende tiltænkt Windowsbrugere. Og ved hvert program er der anført hvilket Windowssystem det er kompatibel med. F.eks. 98, XP, Vista, Windows 7, osv.


Kan man få support fra Digifile.dk?
Nej. Digifile.dk yder ikke support til hverken programmer, links eller guider på sitet. Men der er relevante informationer til alle programmer, links og guider, som er en hjælp til selvhjælp. Skulle du alligevel have brug for hjælp kan det anbefales at benytte et IT-forum, som f.eks. www.eksperten.dk som får en varm anbefaling herfra.


Kan jeg downloade kommercielle film, spil og musiknumre på Digifile.dk?
Nej. Digifile.dk støtter ikke download og piratkopiering af ophavsbeskyttet materiale. Men der henvises til kategorierne InternetTV, Gratis Film, Online musik, Gratis Musik og Gratis-spil, hvor der er links til gode sites med gratis lovlig TV, film, musik og spil.


Kan jeg downloade kommercielt software, som f.eks. Microsoft Office og Adobeprogrammer, på Digifile.dk?
Nej. Digifile.dk støtter ikke download og piratkopiering af ophavsbeskyttet materiale. Men der henvises til rigtig gode gratis alternativer som OpenOffice, LibreOffice og 21 gratis alternativer til Adobe Creative Suite 3.


Hvorfor er Digifile.dk nogle gange nede i en mindre tidsperiode?
Digifile.dk er et privat site som jeg driver i min fritid, og som jeg hoster på min egen server. Det betyder at sitet ikke er tilgængelig når serveren skal genstartes, geninstalleres, opdateres, eller hvis der er problemer hos min internetudbyder.
Det er som regel kun et spørgsmål om ganske kort tid. Men er der tale om en længere planlagt nedetid, vil der blive oplyst om det.


Er alle programmer på Digifile.dk de nyeste versioner?
Alle programmer på sitet bliver jævnlig opdateret så det er de nyeste versioner der kan downloades. De senest opdaterede programmer vises på forsiden under "Opdateret Download".

Men da Digifile.dk er et privat site som jeg driver i min fritid, vil der altid være enkelte programmer som ikke er up-to-date, da jeg enten ikke har haft tid til at opdatere dem, eller ikke har set at der er kommet en ny version. Men der er kilde-link til alle progammerne, så det er nemt at gå til programmets officielle hjemmeside og finde mere information og eventuelt downloade derfra.

Du er selvfølgelig også velkommen til at sende mig en mail og gøre mig opmærksom på programmer der trænger til at blive opdateret.


Jeg kender mange flere gratis programmer end dem jeg finder på Digifile.dk. Hvorfor er de ikke med på sitet?
Digifile.dk er i konstant udvikling og vokser dag for dag med en klar målsætning om kun at tilbyde det bedste af det bedste indenfor gratis software. Der kan derfor være 3 grunde til at et program ikke findes på sitet.

Den første grund kan være fordi at programmet udløber efter en bestemt tidsperiode (oftest 30 dage), og derfor er programmet ikke gratis hvis man ønsker at benytte det i længere tid.

Den anden grund kan være fordi at programmet virker ustabilt eller utroværdigt. Nogle programmer installerer automatisk skumle ekstraprogrammer, hvilket jeg ikke ønsker at udsætte mine brugere for.

Den tredje grund kan være at jeg ikke er blevet bekendt med programmet endnu. Hvis det er tilfældet er du selvfølgelig mere end velkommen til at sende mig en mail med et link og en beskrivelse af programmet.


Hvorfor er et program som jeg tidligere har hentet på Digifile.dk lige pludseligt forsvundet fra sitet?
Målsætningen for Digifile.dk er at alle programmer på sitet skal være gratis. Altså Open Source eller Freeware .

Men ulempen ved gratis programmer er at det ikke er alle der kan overleve på den gratis licensform, og derfor vælger at lukke ned eller at kræve betaling for deres produkt.
Hvis du finder et program her på sitet som ikke længere er freeware eller open source er du velkommen til at skrive en mail til mig så det kan blive fjernet.


Anbefaler Digifile.dk gode programmer?
Ja. Digifile.dk afprøver alle programmer inden de lægges op på sitet. Og skønnes det at et program er ekstra godt bliver det anbefalet og mærket med dette symbol .

Bemærk dog at programmer uden dette mærke ikke nødvendigvis er dårlige. Mærket er blot en indikator for at programmet har gennemgået Digifile.dk's kvalitetskontrol, som udelukkende bygger på min personlige tekniske erfaring, og som jeg mener opfylder de krav som gør, at et program lige er en tand bedre end andre programmer i samme kategori.

Disse krav vil typisk være at:
1. Programmet er særdeles brugervenligt.
2. Programmet er godt supporteret.
3. Programmet klarer sin opgave bedre end sine nuværende konkurrenter.
4. Jeg selv har brugt programmet meget og haft gode erfaringer med det.

Du kan se alle anbefalede programmer her.


Hvorfor er der ikke et forum på Digifile.dk?
Idéen har bestemt været oppe at vende mange gange. Men det er min opfattelse at der i øjeblikket ikke behov for et forum på sitet. Og i kraft af at der allerede findes mange andre gode fora på nettet, så kan du med fordel benytte disse.

Et site som får en varm anbefaling herfra er www.eksperten.dk, hvor du kan få hjælp til næsten alt. Både IT-relateret og almindelige hverdagsproblemer.

Et andet site er www.hol.dk, også kaldet "Hardware Online", som også er et godt forum hvor du kan få hjælp til næsten alt.

Og sidst men ikke mindst er der www.tweakup.dk, som er godt mht. spil og hardware.


Hvor ofte opdateres nyhederne på Digifile.dk?
Digifile.dk er en online værktøjskasse som koncentrerer sig om gratis software, links og guider, og samtidig lægges der stor vægt på IT-sikkerhed. Nyhedssektionen er derfor fokuseret på disse områder, og bliver opdateret når jeg falder over interessante artikler som jeg finder relevante.
Generale IT-nyheder kan du finde i den nederste boks i venstre spalte hvor der er links til gode nyhedssites.

Hvis du kender til en interessant artikel som du synes mangler på Digifile.dk er du altid velkommen til at skrive en mail til mig hvor du linker til nyheden.


Hvorfor er min kommentar blevet slettet?
Hvis du har skrevet en kommentar som efterfølgende er blevet slettet, så skyldes det at den har overtrådt de regler som er sat for hvad den må indeholde.
Reglerne er lavet for at alle skal få den bedste oplevelse her på sitet, og kommentarer der ikke følger disse regler bliver derfor slettet uden varsel.
Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2021 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt