Du er her: DownloadForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Proxmox VE


Proxmox Virtual Environment er et web-baseret virtuelt server miljø, hvor du kan installere alle de virtuelle systemer du har lyst / ressourcer til. Der er en lang række for-konfigurerede systemer som kan installeres med ganske få klik og er køreklare efter få minutter. Men man kan også let installere sine egne systemer.

Det kræver et Dual Core 64 bit system at køre på, og mindst 1 GB RAM, men helst 4 GB eller mere.

Når Proxmox VE er installeret kan man tilgå dens webinterface fra en hvilken som helst PC via HTTPS, og de virtuelle maskiner kan tilgås via en browser der benytter Java.

OBS: Vil man ind og rode i de for-konfigurerede systemer som Proxmox tilbyder, er den nemmeste måde at tilgå dem på, via SSH (tekstbaseret kontrolpanel) med et klient-program som f.eks. PuTTY.

Fra og med version 3.1 vil man blive mødt med en besked når man logger ind, hvor der står at man ikke har et gyldigt abonnement. Man kan dog sagtens bruge Proxmox alligevel. Man har bare ikke adgang til de nyeste opdateringer.

VIGTIGT: Proxmox VE er ikke et program, men et styresystem. Det vil sige at det er en ISO-fil, som skal brændes ud på en cd og bootes fra cd-rom drevet, hvorefter det sletter alt hvad der i forvejen ligger på harddisken. Brug derfor en computer der kun er beregnet til dette ene formål.


Specifikationer
Version: 3.1
Styresystem: Debian Linux
Størrelse: 480 MB
Licens: Open Source
Udgivers officielle hjemmeside
Downloadet: 1702 gange


Vis alle programmer i denne kategori.
Kommentarer

#1: Admin | 23/05-2013 22:17
Her er en lille anmeldelse fra en fyr som har brugt Proxmox i et par måneder. Det er ikke den helt store gennemgang, men han kommer med nogle gode råd og fortæller om hvilke fejl han lavede i starten, så andre kan undgå dem.

https://www.linux-answered.com/2012/11/11/review-proxmox/

#2: Admin | 25/05-2013 17:37
Nu har jeg leget med Proxmox i nogle dage, og jeg vil derfor lige komme med mine erfaringer.

Man kan oprette to typer af virtuelle maskiner. KVM eller OpenVZ.

KVM er en almindelig VM hvor man selv kan vælge hvilket hardware og styresystem der skal simuleres, hvilket er lige ud ad landevejen.

OpenVZ er en lidt anden sag. Det er en såkaldt container hvori man kan installere en skabelon, der kører på Proxmox kernen, som er Debian Linux. Lidt simpelt forklaret går det ud på at man, i stedet for at have et styresystem kørende i sin egen VM, kan køre et system der deler hardware og grundsoftware med Proxmox systemet. På den måde får man en VM der er klar næsten med det samme, og som har direkte adgang til ressourcerne.

Man kan til gengæld kun køre systemer der bygger på samme kerne som Proxmox, hvilket udelukker Windows, Mac-OS, og Linux-distributioner som ikke bygger på Debian. Og så har jeg indtrykket af at det egner sig bedst til tekstbaserede brugerflader. For hvor Proxmox's konsol virker rigtig godt til at styre KVM-systemerne, så kan jeg ikke få den til at spille med OpenVZ -systemerne. Men efter lidt søgen fandt jeg ud af at man kan tilgå dem via en SSH-klient, som er et slags tekstbaseret kontrolpanel. Man skulle dog kunne lave lidt ninjatricks den vej, og få konsollen til at virke på den måde. Men det bliver en anelse langhåret så.

Det skal dog siges at mange af de Turnkey-skabeloner, som er for-konfigurerede systemer, der ligger som standard i Proxmox, virker lige ud af æsken. Det derfor ikke er nødvendigt at tilgå dem via konsollen, da de har et webinterface man kan bruge via sin browser.

Her er lidt gode links:
Proxmox har nogle standardskabeloner til OpenVZ, men man kan også hente nogle her: http://openvz.org/Download/templates/precreated

Skal man ind på sin OpenVZ-maskine via SSH, kan programmet PuTTY anbefales: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html

Vil man gerne lave lidt ninjatricks og få sin OpenVZ-maskine til at virke i Proxmox-konsollen kan man følge denne guide: http://pve.proxmox.com/wiki/OpenVZ_Console

#3: Admin | 22/06-2013 08:35
Jeg leger i øjeblikket med at få en Windows server op at køre på Proxmox, og løb i den forbindelse ind i et problem med at få adgang til USB-portene.

Jeg fandt løsningen, og vil derfor lige dele den jer andre: http://pve.proxmox.com/wiki/USB_physical_port_mapping

Det er den vejledning under "Proxmox 2.x and later" der skal bruges.

#4: Admin | 27/07-2013 21:39
Hvis man kører Proxmox på en forholdsvis lille harddisk kan det være frustrerende at root-partitionen optager 60 GB, når det i realiteten kun bruger 1 GB af pladsen.

Men man kan selv bestemme hvor meget plads man vil dedikere til root-partitionen. Det gør man inden installationen går i gang. Når man har bootet fra sit Proxmox-installationsmedie kommer man til en sort skærm hvor der står "Boot:". Trykker man på enter forsætter man med standard indstillingerne. Men skriver man f.eks. linux maxroot=15 bliver root-partitionen på 15 GB i stedet for.

Vil man klemme lidt ekstra plads ud af systemet kan man også ændre swap-partitionen. Den bliver som standard samme størrelse som det antal RAM man har i. F.eks. hvis man har 8 GB RAM, bliver swap-partitionen også på 8 GB. Det kan man ændre ved at tilføje swapsize=4 hvorefter swap-partitionen bliver på 4 GB.

Og nu vi er i gang kan vi jo lige så godt optimere filsystemet også. Proxmox kører som standard med ext3-filsystemet. Men hvis man hellere vil bruge ext4-filsystemet skal man også blot tilføje det.

Altså kunne man skrive linux ext4 maxroot=15 swapsize=4. På den måde får man knap 50 GB mere at gøre godt med til sine Virtuelle Maskiner, samt et fremtidssikret filsystem.

Man kan lave flere af disse tricks, som du kan læse mere om her:
http://pve.proxmox.com/wiki/Debugging_Installation

#5: Admin | 16/09-2013 07:49
Proxmox Teamet har taget den kedelige beslutning at de fra og med version 3.1 vil have betaling for opdateringer. Man kan stadig bruge alle funktionerne, men vil blive mødt med en meddelelse hver gang man logger ind, hvor de vil have en til at købe et abonnement. Man behøver som sagt ikke betale for at bruge Proxmox, men må så undvære vigtige opdateringer.

En lidt kedelig situation, som deres community heller ikke er helt tilfredse med. Det kan man læse mere om her: http://forum.proxmox.com/threads/15682-ProxmoxVE-will-change-LICENCE

#6: Admin | 25/09-2013 11:52
Er man træt af den irriterende popup-besked, om at man ikke har et gyldigt abonnement, hver gang man logger ind i Proxmox, kan den let fjernes. Dette er dog helt på eget ansvar.
http://www.jamescoyle.net/how-to/614-remove-the-proxmox-no-subscription-messageTilføj en kommentar: (Regler)
Navn: (Valgfrit)


Antispam:
(Slip for spamkontrollen - opret dig som bruger)

Hvilken farve har sne?


Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2021 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt